Vážení a milí hudbymilovní přátelé každého věku,
zejména pak mládeži zajímající se o řízné baroko,

oslovujeme vás jménem veliké skupiny muzikantů, kterým se podařilo za uplynulých více než 45 let vybudovat úctyhodnou tradici vánočních koncertů na kterých je pravidelně hrána Česká vánoční mše Jana Jakuba Ryby.

Za uvedenou dobu pomalu rostl počet zúčastněných muzikantů a také se zvětšovala oblast, ve které obvykle působíme. Přijíždějí k nám pravidelně kamarádi z Brna, Turnova, Sezimova Ústí, Benešova, Bystřice, Poříčí a řady dalších obcí. Společným jmenovatelem tohoto široce založeného úsilí je touha nejen se s roční pravidelností uvidět, ale zazpívat a zahrát si krásnou muziku a vzhledem k benefičnímu charakteru mší a koncertů přispět výtěžkem sbírek nemocným dětem. K adresátům našeho snažení patří zejména děti s (hemato)onkologickým onemocněním z příslušného oddělení FN Motol, děti z Dětského centra Chocerady. (Jak jsme pomáhali o loňských Vánocích se můžete dočíst v únorovím příspěvku.)

K naší lítosti však musíme konstatovat, že zmíněná tradice je ohrožena, protože za těch 45+ let již mnoho našich spolupracovníků odešlo a noví nepřicházejí v potřebném počtu.

Proto se na vás obracíme s nabídkou účasti na zmíněné záslužné práci. Obracíme se zejména na mládež ve věku od cca 8 do cca 80 let, které nabízíme zpívání ve sboru či hraní v orchestru. Pokud přijdou i s rodiči, ale třeba i tetami a strýci, bude naše radost ještě větší. Vánoce r. 2023 budou za dva měsíce a při dobré vůli se za takovou dobu dá mše naučit. Uvidíte, že po Vánocích zjistíte, že bez „Rybovky“ si je již nedovedete představit. Tak jako jeden z našich posluchačů z Ondřejova do června na koncert vzpomínal a od července se těšil na ten příští. Zjistíte totiž, že koledy, Rybovka a muzika ze slavného českého baroka k Vánocům patří a přijdete šířit radost a dobrou náladu mezi lidmi dobré vůle.
Nemusíte se bát, budete pod schopným vedením Honzy Ericsson a Jáchyma Svobody.

Těšíme se na vás, nezůstávejte doma, každý hlásek je potřeba k tomu, aby léčil ty, kteří jsou smutní.
Budeme rádi když nám svůj zájem dáte vědět nejen svou osobní účastí na zkoušce, ale také nám napíšete

Jménem všech organizátorů

Štěpán Vydrař
Josef „Pepík“ Zicha


0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *